Information til kommende elever og forældre

Værd at vide for efterskoleforældre

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål.

Indmeldelse

Hvis I vil være sikre på at få en plads, anbefaler vi, at I melder jeres barn ind i god tid før skolestart – især for pigernes vedkommende. Hvis alle pladser er optaget på den ønskede årgang, tilbyder vi jer en plads på venteliste.

Økonomi

Prisen på et efterskoleophold afhænger af forældrenes indkomst og dermed hvor stort et statstilskud, I kan få. Beregn din pris her.

Forsikring

Skolens forsikring dækker ved uheld i undervisningen. Jeres egen familieforsikring skal dække ved uheld i fritiden, hvis eleven ødelægger noget på skolen samt ved indbrud på elevværelser, eller hvis eleven får noget stjålet.

Derfor anbefaler vi, at man tegner en familieforsikring, hvis man ikke allerede har en.

Tilladelser

Inden eleven starter på efterskolen, skal forældrene give tilladelse til, at deres barn må deltage i aktiviteter forbundet med forhøjet faremoment, hvilket dækker over kano- og kajaksejlads, klatring og brug af trampolin.

Samtidig er det forældrenes ansvar at sørge for, at eleven er dækket af en ulykkesforsikring.

Kontakt mellem skole og hjem

Fra indmeldelsen og frem til skolestart foregår kontakten mellem skole og hjem på mail via skolens kontor.

Når eleven starter på skolen, vil jeres primære kontakt med skolen være elevens kontaktlærer.

Kontaktgrupper

Hver elev er tilknyttet en kontaktlærer i en kontaktgruppe bestående af 8-10 elever. Kontaktlæreren er elevens primære kontakt i hverdagen, og det er også den lærer, der står for kontakten til forældrene.

Hvis ens barn skal have fri, eller man som forældre har brug for en snak om elevens udvikling, er det Kontaktlæreren, der skal kontaktes.

Eleven kan bruge sin kontaktlærer til alle hverdagens udfordringer og oplevelser, såvel op- som nedture. Det er kontaktlærerens opgave at tage de store værdisnakke med sine kontaktelever i løbet af efterskoleåret.

Forældreblad

Efterskoleforeningen udgiver et blad til efterskoleforældre.Læs det her.

Værd at vide inden du starter på Højer Efterskole:

Du må være spændt og glæder dig til at opleve noget fantastisk.

Dit efterskoleår bliver helt sikkert en oplevelse for livet, og du kommer til at tage mere med dig, end du overhovedet kan forestille dig.

Pakkeliste til efterskolen

Hvad SKAL medbringes?

• Skole-/computertaske
  • Sengetæppe
  • Vasketøjskurv
  • Sengelinned, dyne, hovedpude og rullemadras
  • Lommeregner (skal kunne potensregning)
  • Skriveredskaber
  • Idrætstøj
  • Indendørs- og udendørssko
  • Cykel i køreklar stand, cykelhjelm, lappegrej og cykelpumpe
  • Sovepose og liggeunderlag
  • Gult og blåt sygesikringskort
  • Pas

Hvad MÅ medbringes?

• Bærbar computer (anbefales kraftigt at medbringe)
  • Mobiltelefon

Hvad må IKKE medbringes?

• Husdyr
  • Fjernsyn
  • Kogeplader, køleskab, brødrister, toastmaskine
  • Elkoger, kaffemaskine og varmeblæser
  • Knive og andre “våben”
  • Elektroniske spillemaskiner

Ferier

Skolen holder lukket efterårsferien (uge 42), juleferien (uge 52 + 1) og vinterferien (uge 7). Vær opmærksom på, at vi går i skole mandag til onsdag før påske.

Weekender

Vi har fire forskellige slags weekender på skolen:

1. Almindelig weekend

Når undervisningen slutter fredag kl. 14.15, kan du enten blive på skolen eller tage hjem hele weekenden og komme igen søndag 17.30-21.30. Programmet for weekenden på skolen tilrettelægges i samarbejde med de pågældende vagtlærere.

2. Bliveweekend:

Nogle weekender er der bliveweekender med særlige arrangementer fx. Deltagelse i løb, koncertweekender el.lign.

Du skal blive på skolen i disse weekender, og skal deltage i aktiviteter og muligvis undervisning.

3. Gymnastikweekender i opvisningsperioden:

Gymnastikweekender er obligatoriske. Du skal derfor regne med at tilbringe de fleste weekender i opvisningsperioden på skolen. Der vil i begrænset omfang være mulighed for at tage hjem.

4. Hjemrejseweekend:

Disse weekender er fredag og/eller mandag undervisningsfri, idet undervisningen er henlagt til andre tidspunkter. Meningen er, at de bruges til tandlægebesøg o.lign. Hvis fredag er undervisningsfri slutter undervisningen torsdag kl. 14.15, og man møder ind igen søndag aften som normalt. Hvis mandag er undervisningsfri, slutter undervisningen fredag kl. 14.15 som normalt, og man møder ind igen mandag aften kl. 18.30-21.30.